De kop is er af en hoe.
Door: Herjan
Blijf op de hoogte en volg Hermien en Jan
31 Maart 2011 | België, Namen
Maandag om 10.30 uur namen we afscheid van Nicole in Luik en begon onze tocht. De rugzakken zijn intussen wel zwaarder geworden dan eerder gedacht. Hermien draagt 13,9 kilo en Jan 17,5 kilo, daar gaan we onderweg nog wel iets aan doen.
Het weer was geweldig en de klimmetjes vanaf Angleur pittig.Het was prachtig om in de ontluikende natuur te wandelen en de vele vogels om je heen te horen.
Om half vijf waren we in Hony/Esneux, de eerste 20 km zaten er op.
Van Esneux naar St. Severin, 18 km.
Na een lekker ontbijt starten we dinsdag en na een half uur komen we ene Wily tegen, die al drie keer naar Santiago is gelopen. Hij nodigde ons uit op de koffie om zijn ervaringen te delen. Zelfs met zijn 72 jaar blijft hij verknocht aan het lopen van dergelijke tochten en dit jaar start hij in Portugal.
Met stralend weer lopen we door een prachtig landschap en zien zelfs de eerste ree. Kennelijk zijn we te zeer in de omgeving geïnteresseerd, want we missen een aanwijzing en lopen een uurtje extra....
In St Severin overnachten we in de pastorie naast de mooie kerk. Op de boerderij ernaast worden we gastvrij onthaald door Marie Paul, die belangeloos voor alle pelgrims het eten verzorgt. Toen zij 's avonds naar de repetitie van het kerkkoor ging, gingen we mee, het was per slot van rekening ook de Animo repetitie avond. Jan verdubbelde het aantal tenoren...
Van St. Severin naar Andenne.
Dit wordt een pittige wandeldag van 32 km en om 19 uur hebben we nog geen
slaapplek... Een telefoontje naar de kerk biedt uitkomst en we worden doorverwezen naar een huis vlak bij de kerk. We gaan vroeg slapen, want dat kunnen we goed gebruiken.
Van Andenne naar Namen, 22 km.
We kiezen op de eerste regenachtige dag voor de route langs de Maas.
Namen is een mooie stad, waar we met plezier rond wandelen en een stempel halen bij de St Jacques kerk. We voelen ons weer helemaal jong als we mogen overnachten in de jeugdherberg.
Ook lopen we nog steeds allebei blaren vrij, nieuw voor Hermien...
Morgen starten we op de GR 654 op weg naar Vezelay.
Allemaal heel hartelijk bedankt voor jullie reacties, dat doet ons goed.
Groeten,
Herjan
31 Maart 2011 - 17:49
Nicole:
Leuk reisverslag. Ook leuk om te lezen waar jullie overnachten en hoe dat bevalt.
@Ans, we moeten opschieten, anders zijn pa en ma straks toch nog eerder in Vezelay... Ze hoeven nu alleen nog maar rechtdoor ;-) -
31 Maart 2011 - 17:59
Will En Anne-Marie:
Het was leuk dat je een SMSje stuurde, Jan, naar Eugène tijdens de Animo repetitie. Wat leuk dat je daar meegezongen hebt.
Groeten en veel wandelplezier.
Will en Anne-Marie. -
31 Maart 2011 - 18:10
John & Ans:
Zit ik met mijn mobiel in de hand om een sms te versturen ergens hemelsbreed richting Santiago, piept mijn pc dat er een email binnenkomt ! Snel kijken..., en ja ! De telepathie werkt dus goed !
Als een pelgrimstocht dus bestaat uit een beetje lopen, een beetje zingen en slapen in een jeugdherberg, dan snap ik dat jullie je weer jong voelen ! De paden op, de lanen in ! Klinkt allemaal als genieten (ondanks de blaren.. !) en dat is heel goed !
Ach Nicole, ik heb net contact gehad met een aantal hotels langs de GR 654 en alvast meeropties vast laten leggen, ze ontkomen ons echt niet! En weet je, als zij straks toch al veel verder blijken te zijn, dan moeten ze maar gewoon een paar dagen achteruit lopen tot ze ons weer bereiken, haha !
Herjan, good goân !
31 Maart 2011 - 18:15
Caroline:
De kop is er af en nog blarenvrij. een goed begin is het halve werk moeten jullie maar denken.
We wensen jullie heel veel geluk, gezondheid en vooral het plezier om dit "samen" te kunnen doen. Gedeelde smart is halve smart en gedeelde vreugde is dubbele vreugde.
Laot gaon, laot gaon.
31 Maart 2011 - 18:18
Hans En Door:
Fijn dat het voorspoedig is gestart en het weer werkt ook mee.
Stapse he -
31 Maart 2011 - 18:41
Eric :
Hallo Hermien en Jan,
het avontuur is al volop bezit. Veel plezier gewenst, wij volgen jullie 'op de voet' (figuurlijk gesproken !). -
31 Maart 2011 - 18:41
Mariska:
Wat een ontzettend leuke en spannende onderneming. En behoorlijk stoer ook! best pittige afstanden & rugzakken. Zet um op.. en veel succes.
31 Maart 2011 - 18:56
Betty Van Der Meij:
Her en Jan, petje af!!
Ik zal jullie avontuur blijven volgen.......goed voorbeeld doet misschien volgen.....wie weet??
Betty. -
31 Maart 2011 - 19:11
Irene Vd Bekerom:
nog maar net op reis en al zoveel meegemaakt! wauw. -
31 Maart 2011 - 19:47
SDV:
Afgelopen vergadering uitgebreid gesproken over jullie tocht naar Santiago.
Geert had er zelfs een agendapunt van gemaakt. Zo blijven we op de hoogte van jullie inspanningen. Bovendien zijn we dan iets later thuis omdat we doorgaans omstreeks 22.00 wel klaar zijn.
We hebben besloten als Stichting een bijdrage te doen. Eddy is momenteel druk aan het rekenen wat de opbrengsten zullen zijn per KM. Deze bijdrage kan verzilverd worden op het moment jullie daadwerkelijk Santiago binnenlopen, hiervan willen we natuurlijk wel overtuigend bewijs hebben.
Wij wensen jullie veel succes! Jan, zorg dat die rugzak lichter wordt want dat ga je niet volhouden. Hermien let beter op de bordjes zodat we jullie niet in Monaco moeten afhalen.
Sportieve groeten van de Stichting
31 Maart 2011 - 21:27
Chil :
Er plezierig om te lezen dat het jullie goed af gaat zonder blaren. Succes en geniet van deze bijzondere ervaring! -
31 Maart 2011 - 23:22
Thea:
Hoi Hermien en Jan
Wat leuk dat je aan het begin van je tocht al een echte routinier tegenkomt en dan al 72!! Dat geeft toch hoop op nog heel veel moois.
Op school vertelde ik van jullie plannen en alom bewondering.
Loop ze! en met veel plezier!
Groetjes
Thea
01 April 2011 - 04:52
Marianne:
Jullie zijn goed bezig! Er zijn al een lekker aantal km onder jullie schoenzolen doorgegaan. Fijn dat jullie zoveel plezier hebben van de schoenenactie van vorige week!
Wandel ze en succes met de verjongingskuur! -
01 April 2011 - 06:46
Monique En Isaac:
Fijn dat het zo goed gaat. Voelen jullie de rugzak al minder? Toitoitoi!
01 April 2011 - 07:16
Paul En Lia:
Met HerJan op stap; we gaan jullie volgen op deze in meer dan een opzicht bijzondere reis. Veel inspiratie en natuurlijk ook wandelplezier. -
01 April 2011 - 07:34
Lea:
Het is bijzonder leuk om jullie reisverslag te lezen.
Wat een avontuur al.
Zorg goed voor jullie zelf en luister naar je lichaam.
Geniet ze, ik denk aan jullie.
01 April 2011 - 07:52
Günther:
In jullie verslagen lees ik de bezieling waarmee jullie dit alles ervaren. Geniet ervan en pas goed op jezelf. -
01 April 2011 - 08:00
Ria Kamphuis:
Ik heb veel gedacht aan jullie de afgelopen dagen. Ik vind het tof en knap dat je dit doet. Ik wens jullie veel succes en natuurlijk lekker wandelweer!
Groetjes Ria. -
01 April 2011 - 10:49
Maarten Kamphuis:
Leuk om dit zo te volgen zeg :) Veel plezier, echt leuk dat jullie begonnen zijn.. krijg zelf ook al zin in de tocht als ik dit lees..
groetje uit Delft, Maarten. -
01 April 2011 - 11:12
Karen Buwalda:
Avontuurlijk, spannend en boeiend. Ik vind het indrukwekkend wat jullie ondernemen, geweldig. Heel veel succes, veel plezier en geniet van al het moois en bijzonders dat jullie gaan meemaken.
Warme groet, Karen -
01 April 2011 - 14:04
Eugene Uiting:
Hoi jan en Hermien, Het is werkelijk schitterend jullie op de voet te volgen. Ik ken natuurlijk een groot aantal van de plaatsen die jullie passeren en ik gun ze jullie allemaal. Geniet van de tocht, van de tijd voor elkaar en stel jezelf open dan zal het onvergetelijk worden.
Heel veel wandelplezier, Ultryea y Suseya -
01 April 2011 - 14:48
Truus En Johan:
Herjan jullie schrijven goed, ik zie jullie zo lopen als ik jullie verslag lees. Geniet van het lopen en de natuur, seze begint nu op zijn mooist te komen. Vooral alle vogels die in broedstemming komen en waarvan de mannetjes hun mooiste lied laten horen om een vrouwtje te bekoren. Jan hoe was het koor?
Hier is alles prima.
veel wandelplezier Truus en Johan -
01 April 2011 - 15:30
Marga En Lei Delsing:
Wij volgen jullie verslagen op de voet.
Knap hoor -
01 April 2011 - 16:24
Kees Pieters:
ahllo Jan en Hermien,
Ik vind jullie nog steeds heel erg mpedig dat jullie hieraan begonnen zijn en de komende tijd veel succes en ik hoop dat het weer goed blijft en niet gaat stormen e.d.
Groeten Kees -
01 April 2011 - 18:07
Jan Arts:
Hartstikke goede start. Maar dat krijg je na een hartstikke goede uitvoering.
Hopelijk lezen Belgiese "regeringsambtenaren"jullie verslag ook, gaan ze meelopen en is er over 3 maanden een regering.
Heel veel succes en sterkte.
Els en Jan
01 April 2011 - 18:46
Jacco En Hetty:
Hallo Hermien en Jan,
Wij hebben de afgelopen dagen veel aan jullie gedacht. Maandag vertrokken we vanuit een kustplaatsje vlak boven Bilbao en vroegen ons af of jullie daar ook langs komen. Het is erg leuk om jullie te volgen via de verslagen. Wij gaan jullie ook sponsoren. Heel veel wandelplezier gewenst. Jacco en Hetty -
02 April 2011 - 13:27
Annie En Kees:
Wat geweldig om te lezen dat jullie zo genieten
Wij krijgen er zelf ook al zin in
Wat een ervaringen en leuk dat we dat zo gedetailleerd mogen volgen
Heel veel succes bij het vervolg van de reis
Blijf gezond en lieve groetjes
Tot horens -
03 April 2011 - 16:46
Ad En Els :
Hallo Jan en Hermien. Sorry voor de late reactie maar dit heeft te maken m et ons nieuw e-mailadres. Bij toeval kon ik de aankondiging van jullie reis nog via mijn oude e-mailadres terug halen. Het e-mail adres is slechts gewijzigd van hetnet.nl naar ziggo.nl.
Wij hebben veel respect voor de uitdaging die jullie aangaan. We zullen dan ook vanaf nu al jullie ervaringen gaan lezen. Heel veel succes en toi-toi-toi. -
04 April 2011 - 09:34
Ria Verweij:
Hallo Hermien en Jan,
Ik heb net jullie eerste verslag gelezen. Veel succes de komende weken.
Lijkt mij een erg leuke, spannende onderneming, jullie tocht. We zullen jullie blijven volgen.
Groetjes
Ria en Peter -
04 April 2011 - 14:05
Elly En Harm :
Wat moeten jullie veel kilo 's dragen!
En dan nog niet klagen!
Maar gelukkig geen blaren, is het schoenenavontuur toch nog goed afgelopen.
Geniet van alles, toy, toy, toy
Elly en Harm -
04 April 2011 - 15:24
Gerhard En Anny:
Hoi Hermien en Jan,
Fijn dat het met het schoeiselgedoe toch goed is gekomen. In gedachten wandelen we met jullie mee. Fijn dat jullie zo kunnen genieten van de goede dingen van het leven. Hou vol en hartelijke groeten. -
04 April 2011 - 18:35
Peter:
Fijn om te lezen dat jullie start goed is gegaan en dat jullie er heerlijk van kunnen genieten! Pittige rugzakken, sterkte! -
05 April 2011 - 11:24
Ellen En Emiel:
Hallo Jan en Hermien,
We vinden het geweldig dat jullie dit ondernemen.
Geniet ervan!!
h.gr.
Ellen en Emiel -
21 April 2011 - 09:44
Loek Halferkamps:
Ha Jan,
ik kreeg je blog van Marijke.
Ik volg jullie weg met interesse omdat ik dat graag ook een keer wil doen.
Keep om going.